Слухати, коли немає світла: 6 додатків з авдіокнижками :: Книжный интернет-магазин «BOOKMARKET.IN.UA» покупка продажа букинист открытки ручной работы деловая литература купить книгу в интернет
loading...
 
Bookmarket   Продать книгу   Купить книгу   Помощь   Web-партнёры   О нас   Доставка книг по Киеву  


Статьи

17 апреля 2024
Как оплатить штраф ПДД онлайн Оплата штрафов за нарушение ПДД онлайн стала популярным и удобным способом для многих водителей. С развитием цифровых технологий и электронных государственных услуг многие государственные органы предоставляют возм...
16 апреля 2024
На Болонському ярмарку дитячої книги визначили найкраще українське візуальне видання для дорослих, а також вручили спеціальні відзнаки за візуальне оформлення книжок. Про це повідомив «Книжковий Арсенал» на фейсбук-сторінці.У межах ініціа...
15 апреля 2024
Обрезка плодовых деревьев является важной процедурой для их здоровья, плодоношения и эстетического вида. Однако вопрос о том, можно ли обрезать деревья в поздней весне и летом, вызывает много дискуссий среди садоводов. В этой статье мы рассмотрим осн...
11 апреля 2024
Премія для видавців дитячої літератури Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year (BOP) оголосила лавреатів 2024 року. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Болонського книжкового ярмарку дитячої літератури, що організовує пре...
22 марта 2024
Початок зйомок і довгоочікувана прем’єра AquaLatex DragRace Episodes Початок зйомок і довгоочікувана прем’єра AquaLatex DragRace Episodes знаменує собою світанок нової ери в яскравому світі української драг-культури. З гучним проголошенням: ...
18 марта 2024
  Стаття написана агенцією з діджитал маркетину “Спільно” на основі свого досвіду просування.  Google Ads - це потужний інструмент для просування інтернет-магазину, який може допомогти вам охопити ширшу аудиторію, збільшити трафік на ваш сайт і...
12 февраля 2024
Правильне планування освітлення має вирішальне значення для успіху. Світлодіоди – це на сьогоднішній день найбільш енергоефективна технологія освітлення, що швидко розвивається. Якісні світлодіодні лампи служать довше, довговічніші та забезпе...
Все статьи

Слухати, коли немає світла: 6 додатків з авдіокнижками

08 ноября 2022

Через масові російські обстріли об’єктів критичної інфраструктури та планові вимкнення електроенергії змоги читати паперові книжки в українців стає все менше, проте доступним лишається авдіоформат (принаймні поки вистачає заряду батареї на пристроях).  Читомо зібрало кілька сервісів, де можна легально послухати авдіокнижки, поки чекаєте ввімкнення світла.

АБУК
Це перша українська авдіокнигарня. Тут є класичні та сучасні твори української та світової літератури у різних жанрах. Сервіс буде корисним для абітурієнтів та школярів: тут є авдіоверсія хрестоматії для підготовки до ЗНО, упорядкована Олександром Авраменком та класичні твори української літератури зі шкільної програми у вільному доступі.

«АБУК» стане в пригоді й тим, хто цікавиться новинками української літератури, адже бібліотеку додатка часто оновлюють, додаючи туди бестселери та інші потенційно цікаві читачам видання. Родзинка проєкту — книжки, начитані самими авторами.

Платити потрібно окремо за кожну книжку. Є можливість слухати фрагменти обраних книжок перед купівлею, читати відгуки та залишати власні. Доступ до придбаних авдіокнижок дають назавжди, а слухати їх можна в додатку як онлайн, так і офлайн.

Lingart
Це платформа для багатомовних інтерактивних авдіокнижок. Головна особливість та перевага — у додатку текст і авдіо кожної книги синхронізовані, тому читач може перемикатися між читанням і слуханням, або читати й слухати одночасно. За словами засновників сервісу, дослідження засвідчують, що такий підхід до читання у 3-4 рази покращує розуміння й запам’ятовуваність.

Сервіс заснували львівські програмісти, проте його орієнтують на глобальний ринок і планують розміщувати там книжки різними мовами. Сьогодні на платформі вже є твори українською та англійською, у найближчих планах – білоруською та кримськотатарською мовами.

«Ідея з’явилась у Михайла, креатора Lingart, коли він слухав книжки в метро по дорозі додому. Шум не давав зосередитись та вникнути в зміст. Мозок відчайдушно кричав алярм та потребував підтримки — тексту перед очима», — зазначають в інстаграмі проєкту.

Деякі книжки доступні кількома мовами, тому можна читати в оригіналі й слухати переклад або ж навпаки. Щодо української літератури, то додаток фокусується на творах сучасних авторів.

Також текст і авдіо книжки можна перемотувати по реченнях. Є опція підключення фонової музики та спецефектів комфортної гучності.

Кожну книжку потрібно купувати окремо.

Слухай
Безкоштовна бібліотека авдіокнижок українською мовою, переважно класики.

Класичні твори для бібліотеки озвучили відомі теле- та радіоведучі, музиканти, актори театру й кіно. Серед зірок — Даша Коломієць, Валерій Харчишин, Павло Зібров, Євген Галич та інші. 

Серед жанрів: Поезія, Проза, Програма ЗНО, Повість, Казка, Роман, Оповідання, Поема, Новела, Вірші, Пісня, Сучасна Література, Балада, Драма, Байка, П’єса, Дума, Поема, П’єса, Дитячий, Нон-Фікшн.

MEGOGO Audio
У 2019 році компанія MEGOGO запустила новий напрямок — MEGOGO Audio. Додаток пропонує понад 10 000 авдіокнижок та близько 5000 випусків подкастів, частина яких власного виробництва. У 2021 році проєкт почав виробництво авдіосеріалів, серед яких як художні, так і документальні, зокрема про Куренівську трагедію.

Як і АБУК, сервіс пропонує книжки, текст яких читають власне автори. Серед цікавинок — авдіоверсія вистави Дикого театру «Нові шрами».

Окрім книжок, у додатку можна слухати найактуальніші українські подкасти.

На додаток можна підписатися та отримати книжки за передплатою, але частину видань доведеться купувати окремо. Є в додатку і безкоштовний контент.

MEGOGO Audio доступний для користувачів додатка MEGOGO для смартфонів на базі iOS та Android, а також в автомобілях з авдіосистемою Apple CarPlay та Android Auto.

Audible
Сервіс з найбільшим каталогом книжок англійською мовою.

Особливість сервісу: низка сайтів з різних країн. Основний сайт Audible.com — для США, Audible.co.uk — для Великої Британії, Audible.co.au — для Австралії тощо, однак користуватися можна всіма незалежно від країни проживання.

За функціоналом вони однакові, різниця полягає в каталогах і цінах. Найширший каталог у міжнародного Audible.com., але він й один з найдорожчих — $15.

Сервіс також пропонує подкасти.

Книжки можна придбати окремо або за підпискою, коли користувач отримує «кредити», які можна обмінювати на вміст щомісяця, і отримує доступ до підібраної бібліотеки вмісту за запитом.

Інше
Окрім того, є ще й онлайн-бібліотека авдіокнижок «Ліхтар» для людей зі слабким зором чи повною його втратою.

У бібліотеки є головний сайт та спеціальний сервіс для людей з вадами зору. Керувати ним можна за допомогою миші або клавіш. 

На головному сайті є інструкція з навігації. Незрячій людині потрібно знати 10 клавіш, щоб користуватися «Ліхтарем». Усі дії озвучені синтезатором української мови «Анатоль», а вибраний текст змінює колір, тому цією бібліотекою також можуть користуватись й люди, котрі мають слабкий зір.

Онлайн-бібліотека має чотири розділи: художня, дитяча літератури, музика та радіо. Планують додати розділ і з навчальною літературою.

Інф. chytomo.com



Бестселлеры

В мире литературы

18 апреля 2024

Капітула Премії імені Георгія Ґонґадзе визначила короткий список номінантів на здобуття відзнаки за 2024 рік. Про це повідомили на сайті премії.

Фіналістками премії стали:

Анна Бабінець &...

17 апреля 2024

Більше третини перекладачів втратили роботу через генеративний штучний інтелект, а понад три чверті вважають, що нова технологія негативно вплине на їхні майбутні доходи. Про це свідчать результати опитування, проведеного Товариств...

15 апреля 2024

Премія The PublisHer Excellence Awards, що покликана відзначити видатних жінок у книговидавничій галузі, оголосила переможниць 2024 року.

Бодур Аль Касімі, колишня президентка Міжнародної асоціації видавців (I...

13 апреля 2024

Оголосили лавреатів премії імені Андерсена (Hans Christian Andersen Award). Про це повідомила Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (IBBY) на офіційному сайті.

Переможцями 2024 року стали письменник Гайн...

09 апреля 2024

Французька літературна премія Академії Малларме номінувала збірку Любові Якимчук «Абрикоси Донбасу» у номінації за найкращі поетичні збірки в перекладі. Про це повідомили на сайті премії.

«По...

Все новости
1 2 3 4

  
Web-партнёры Реклама
Если у Вас при размещении объявлений о продаже/покупке книг возникли вопросы, пишите нам на info@bookmarket.in.ua
ICQ: 390513874
Внимание: портал книги и диски не продает, а только предоставляет площадку для размещения объявлений об их продаже.
Контакты продавцов ищите в текстах объявлений.
bigmir)net TOP 100 Яндекс цитирования